Jongeren 18+

Leerrecht.nl

De plek voor leerplicht en voortijdige schoolverlaters in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam

Jongeren 18+

Alle jongeren hebben recht op onderwijs. Na je 18e ben je niet meer wettelijk verplicht om naar school te gaan. Toch is het aan te raden een opleiding af te maken en je startkwalificatie te halen. Dit vergroot je kansen op een goede baan. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jongeren de voor hen hoogst haalbare en meest passende onderwijs- en/of arbeidsmarktpositie bereiken voeren wij de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten (RMC) uit.

 • Geen opleiding?

  Geen opleiding Heb je nog geen startkwalificatie en wil je het alsnog halen? Maak dan een afspraak. Wij kunnen je helpen bij het vinden van een passende opleiding.

 • RMC

  RMC RMC staat voor de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten. Vanaf 18 jaar stopt de leerplicht. De gemeenten Maasluis, Schiedam en Vlaardingen willen voortijdig schoolverlaten van jongeren tegengaan en er voor zorgen dat een zo groot mogelijk aantal jongeren een startkwalificatie behaalt. Zodat hun kansen op een baan optimaal zijn. Het gaat om jongeren tot 23 jaar.

 • Schoolverzuim

  Schoolverzuim Verzuim gaat vaak vooraf aan schoolverlaten. We werken samen met de scholen om uitval te voorkomen.

 • Contact

  Contact Kun je hulp gebruiken met het vinden van een opleiding of heb je een andere vraag neem contact op.

 • Veelgestelde vragen jongeren 18+

  Veelgestelde vragen Vragen? Bekijk eerst de veelgestelde vragen. Kan je het antwoord niet vinden? Neem dan contact met ons op.